Månen Tidligere data har vist at der er vand overalt i månen overflade, selvom man dengang ikke helt forstod hvor det om fra.

Men analyser af data fra Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO)'s far-ultraviolet (FUV) spektrograf, viser at vandet ikke så meget er bundet i månens overflade, men snarer fordamper fra det, og dermed snyder spektrograferne til at tro at det er i månesandet. Man har i mellemtiden regnet ud at meget af vandet er resultatet af interaktioner med solvinden, når månesandet bombarderes af protoner. Men de nye data og analyser viser at vandet ikke forsvinder når Månen kommer i Jordens skygge, og dermed ikke bare dannes, men snarere oparbejdes i løbet af natten og dagens første timer, for derefter at fordampe, når sollyset er hårdest midt på månedagen.

Af samme årsag er dampene også tættest i de sandrige højlande,hvor sandkornene udgør en meget stor overflade for sollyset.
Se "Diurnally-Migrating Lunar Water: Evidence from Ultraviolet Data", Planetary Science Institute og især ...light on lunar water movement fra SWRI