Månen

ESA's SMART sonde (Small Missions for Advanced Research in Technology) som blev opsendt i 2003, kortlagde Månens poler og deres sammensætning indtil q2006, hvorefter den blev sendt ned i et styrt på Månen for at "grave" ned i undergrunden. Men dens billeder er nu blevet behandlet videre og sat samen til et komplet kort.

Kilde: ESA

Forskere har fundet magmatisk vand på Månen; Dvs, vand der har været i klipperne fra starten, mens de stadig var flydende. Fundet er gjort med data fra den indiske Chandrayaan-1 sond ei 2009, som fik analyseret krateret Bullialdus

I mange år troede man Månen var knastør, så fandt man vand på overfladen man mener er kommet med interaktion med solvinden, og nu har man fundet at dens indre faktisk var vådt fra starten.

Kilde: USGS

Månens nordpol

Da NASA’s LRO sonde fandt vand i  de permante skygger i bunden af kratre ved Månens poler, blev man overrasket over også at finde molekylær brint (H2) i undergrunden.

Måne-krater

Australske forskere fundet 280 nye kratre på Månen, som kun dårligt kan ses eller identificeres mellem klipper, men som kunne identificeres  ved hjælp  af tyngdefelts-data fra NASA's nye kortlægning af Månen.

Efter 9 måneders kredsen om Månen, har Grail kortlagt Månens tyngdefelt og har fundet tætte masse-koncentrationer. Nu  er det lykkedes at finde en forklaring på masse-koncentrationerne