Månen

Månen "Schrödinger basin" er et af de yngste af Månens helt store kratre. En ny geologisk analyse af det fortæller dets voldsomme historie

Nye højopløsningsbilleder fra MRO måne-sonden har afsløret en række sprækker eller forkastninger der skyldes at Månens skorpe er sunket sammen, efterhånden som Månens kerne kølede af.

Nylige analyser af Månen viser at dens overflade indeholder en hel del vand, som er bundet til chlor-isotoper i månegruset og klipperne.  Men en ny simulation af solstrålingens effekt viser at man ikke kan regne med chlor-isotoperne som indikator og at Månen derfor nok er tør.

Moonbase NASA's planer om at tage til månen er desværre skrinlagt. Til gengæld kan man nu selv "tage til Månen" med NASA's Måne-simulator som er udviklet sammen med et spil-firma. Spillet er nu færdigt, så man frit kan downloade det.

Spillet kan spilles af 1 til 6 spillere og går ud på at reparere Månebasen efter et meteornedslag.

Den Japanske måne-sonde Kaguya har kortlagt Månens indhold af Uran vha. en neutrondetektor. Det kaster nyt lys over Månens dannelse, men lægger også en dæmper på drømmene om at forsyne atomdrevne rumfartøjer med Måne-uran