Sammenligninger af prøver fra Månen og asteroiden Vesta i det indre asteroidebælte, viser at de har fællestræk, der kan spores tilbage tiul den såkaldte "Lunare cataclysme", hvor et massivt komet-bombardement danne Månens have.

Månen er resultatte af 3 episoder: Først det sammenstød mellem Jorden og et andet større himmlelegeme som skabte Månen. Så det tidlige bombaredement som skabte havene og sidst "Det Sene Bombardement" (LHB) som oversåede Månen med kratre for ca. 4mia år siden..

Og erkendelsen af at LHB ikke kun gik ud over de indre planeter er meget afgørende for vores viden om bombardementet.

For for det første siger det meget om den periode, og hvor de kom fra, at de ikke kun ramte de indre planeter, men også så langt ud som det indre asterodiebælte mellem Mars og Jupiter.

Men det betyder også at man må erkende at Mars dermed sandsynligvis også er- eller kan være blevet - ramt af flere kometer som kan have tilført den vand, ligesom Jorden fik det

Og sidst men ikke mindst, får man også en bedre baggrund for at sammenligne Jordens og Månen geologi, når man kan sammenligne forskellene på Jorden og Månens isotoper med dem på Vesta

Kilde: NASA/JPL