krater af gele-agtige regolitter  fundet på månens bagside
Da Kinas Chang'e 4 rumsonde landede på den uudforskede "bagside" af Månen sidste år, sendte den sin lille Yutu-2 rover ud for at kortlægge et hidtil helt ukendt område.

På 8ende dagen af sin rejse, fandt den et lille 16x52cm krater, bestående af et meget usædvanligt materiale; Dens overflade synes dækket af en gelé-agtig sammenhængende mørkegrøn skorpe.

Nye amerikansk/kinesiske analyser af billeder, spektre og sammenligninger med Apollo-prøver fra Månen, viser at det er klippestykker/fragtmenter, der er blandet- og "limet sammen" med månestøv (regolitter), som danner den lidt cement-agtige men bløde skorpe (et materiale kaldet Breccia. De har sammenlignet dataene med nogle af de prøver Apollo-astronauterne havde med hjem, og fundet at de kan ligne Apollo-prøverne 15466 og 70019 meget.

Hvad det er for specielle forhold der har skabt den særlige type overflade kan de ikke sige, men det er spændende at man har fundet ligheder mellem ganske særlige prøver fra den jordvendte- og den ukendte bagside af Månen skriver de i pressemeddelelsen som gengives i pressen