Det centrale bjerg i Tycho krateret

NASA's Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) har taget nogle helt fantastiske billeder af det velkendte Tycho-krater, som viser HVOR detaljerede billeder den laver. Her er det centrale bjerg i Tycho-krateret. Men læg mærke til den lille hvide prik på toppen og se resten ...

Tycho-krateret er et halv-stort smukt og regelmæssigt krater. Selvom selve krateret er lille, dominerer dets stråler det meste af den del af Måneoverfladen der vender mod Jorden.

10 juni rettede Lunar Reconnaissance Orbiter sonden sine kameraer mod Tycho og tog nogle meget detaljerede billeder af det.

Her er et oversigtsbillede over det 86,2km store og 4,8km dybe krater. Det svarer ca. til hvor meget Hubble eller ESO's store teleskoper kan se.

Tycho krateret

Og herunder er et nærbillede af dens centrale bjergtop. Men læg mærke til det lille plateau med en hvid prik i midten, lige ovenpå bjerget..

Det centrale bjerg i Tycho krateret

Her er en forstørrelse af det lilel område med den hvide prik, som viser sig at være en 120m stor klippeblok, der nærmest ser ud til at være landet der

Toppen af det centrale bjerg i Tycho krateret

LÆS MERE om Tycho krateret
SE FLERE BILLEDER fra Lunar Reconnaissance Orbiteren