Kometer

Animation af komet 2011/C4

PANSTARRS survey teleskopet på Hawaii har opdaget en ny komet, der vil runde Solen i 2012. Den har iflg. opdagerne en bane der er tæt på at være parabolsk, hvilket vil sige at den muligvis ikke stammer fra vores eget solsystem!

Komet Hartley2

Analyser af jetudstrømningerne fra komet 103P/Hartley2, viser at den havde en skiftende rotationshastighed under en observations-session fra Jorden.

jets fra overfladen af en komet

Analyser af dataene fra komet Wild2 har afsløret kemiske forbindelser på kometen, som kun kan eksistere i flydende vand. Det ændrer opfattelsen af kometer som bare "snavsede snebolde" og gør dem også bedre værter for interplanetarisk liv

Da Stardust Next sonden passerede tæt forbi komet Temepl1 med en hastighed af 9,8km/s, blev den ramt af en byge af mikroskopiske partikler som sondens instrumenter registrerede. HØR LYDEN af en meteorbyge!

Deep Impact sonden skød i 2006 en 370kg tung kobber-plade ned på komet Tempel1, som StardustNext sonden lige har passeret. Dermed har man fået et nærmere kig på krateret efter nedslaget, som ikke syner af meget i billedet