Kometer

Komet 2010X1 'Elenin' som er på vej ind om Solen efter årtusinders dybfrysning i det ytre solsystem, smuldrer i det nådesløse sollys. Dermed er den faldet i lysstyrke og forventes nu ikke at blive klarere end 8 magnitude ... men kan blusse op!


Komet 2007P1 Holmes af Ulrik Thorup

For mindre end et år siden opdagede man en ny komet med kurs tæt forbi Jorden.  Efter at den er kommet tættere på kan man nu udelukke at den vil ramme Jorden, men den vil til gengæld blive et flot himmelshow i begyndelsen af september

meteeorregn

2 feb. passerede Jorden en komets bane, der derved skabte en lille meteor-sværn. Sværmen var kendt i forvejen, men laver kun en smule aktivitet hvert 6år. Men i år var den usædvanligt aktiv og det kan være et faretegn om at selve kometen er på ind om Solen, idet den krydser meget tæt på Jordens bane.

EPOXI sonden som besøgte Komet Hartley2 i 2010 observerede store is-stykker på størrelse med golf-kugler der blev revet løs fra den. Nye studier viser at disse store isstykker overlever længere væk fra kernen end man troede og dermed skaber en knudret hale efter kometen

Kilde: http://arxiv.org/abs/1107.2637

Komet Hartley2

Dybdegående analyser efter EPOXI's passagen forbi komet Hartley2 sidste år, afslører at Hartley2 er en hyperaktiv lille komet.