Jupiter

Den isdækkede Jupiter-måne Europa gemmer efter al sandsynlighed på et undersøisk saltvandshav. Men det er næsten umuligt at undersøge det,gennem den kilometer tykke iskappe. Men nu har forskere fra Arizona State University udviklet et "stetoskop" i form af 4 små robuste seismiske målere, som sammen vil kunne give et 3D billede af alle de lyde is - og vand - normalt giver når det sætter sig, skvulper og så videre. Hvis der skulle gemme sig udviklet liv vil det også kunne høre det!
Læs: Taking the pulse of an ocean world fra Arizona State University
Geysere fra Jupitermånen Europa
Nye fund fra Cassini-sonden har netop vist hvordan brint-molekyler der undslipper isen fra is-månen Enceladus, efter al sandsynlighed stammer fra geotermisk aktivitet i havet under dens iskappe og at alle livsbetingelser dermed er tilstede i dens ishav. Man har tidligere set tegn på lignende geysere på den "tvillingemåne" Europa, som kredser om Jupiter. og nye observationer med Hubble viser for tredie gang noget der kunne ligne geysere, fra nøjagtigt samme sted på Europa. Dermed er det nu næsten sikkert at det er geysere og at Europa dermed måske også kan understøtte liv.
Kilde: Hubble Spots Possible Venting Activity on Europa fra ESAs Spacetelescope
Jupiter i opposition, fotograferet af hubble 2017
3 april var Jupiter i Oppposition til Jorden, og dermed tættest på Jorden - og Hibble. Så Selvom Juno sonden nu kredser om Jupiter, kan Hubble stadig bidrage med detaljerede oversigts billeder af kæmpeplaneten
Se Hubble Takes Close-up Portrait of Jupiter fra NASA
Jupiters lille røde plet fanget af Juno-sonden kun 4300km over skyerne
Jupiters lille røde plet fanget af Juno-sonden kun 4300km over skyerne

Juno sonden passerede forleden tæt henover Jupiters skytoppe, kun 4.300km over dem!. På turen ind tog JunoCam dette billede af den LILLE røde plet på Jupiter!. SE FLERE af Junos seneste billeder her
De hvide pletter / storme på Jupiter fotograferet af Juno
De hvide pletter / storme på Jupiter fotograferet af Juno
Juno tog dette billede under sin sidste tætte passage forbi Jupiter, kun 24.6000 over skytoppene. Billedet er en af de såkaldte 'hvide perler' som er storme på den sydlige halvkugle, der er næsten lige så store som 'Den Røde Plet' superstormen. Man har kunnet observere dem siden 1986 og antallet varierer fra 6 til 9.
Kilde: Juno Captures Jupiter 'Pearl' fra NASA/JPL