3 juni observerede flere amatører  et nedslag på Jupiter. Selvom NASA er sikre på at det VAR et nedslag, har det ikke efterladt sig mange spor i skybælterne

3 juni observerede og fotograferede flere amatørastronomer et komet- eller asteroide nedslag på Jupiter som et lille, men meget tydeligt glimt. Fordi så mange så den og fordi man også har kunnet sammenligne med professionelle observationer af lyn, uvejr og lignende, er NASA dog sikre på at det VAR et nedslag man observerede; Lyn ses kun i det ultraviolette og uvejr ser helt anderledes ud

Siden har man studeret Jupiters skyer nøje for at finde spor efter nedslaget, men har ikke kunnet lokalisere nogle tydelige spor efter den.

I 1996 da Jupiter blev ramt af en større komet, efterlod det sig meget tydelige spor, der kunne ses adskillige dage efter på planeten.

Efter nøje studier af planeten ved en lang række bølgelængder har Hubble rumteleskopet med dens nye WFC3 kamera kunnet  lokalisere en lille mørk forstyrrelse hvor nedslaget fandt sted, men det er ikke meget.

Man ved stadig ikke om det var en komet eller en Asteroide der ramte gaskæmpen..

Sources: NASA and the ESA Hubble homepage