Nu hvor Juno sonden er i kredsløb om Jupiter i et 53 dages kredsløb om Jupiter, og skal bruge endnu en affyring, for at komme i et tættere kredsløb om planeten.Imens er de forskellige science teams ved at starte instrumenterne op og teste dem, så vi snart kan forvente at se nogl ebilleder og resultatre fra missionen!.
Følg med på Juno's mission page hos NASA
Bremsemanøvren i morges gik godt; Juno affyrede sin hovedmotor, så den bremsede farten med 542m/s. Derefter reducerede Juno sin rotation om sig selv fra 5 til 2 omdrejninger/minut og drejede rundt så antennen igen peger mod Jorden og gentoptage kontakten med Jorden. dermed får de store solpaneler også igen strøm fra Solen.
Juno sonden har nu afbrudt forbindelsen til Jorden, for at dreje rundt så den kan affyre sin raketmotor, for at bremse op, så den kan gå i kredsløb om Jupiter. det er en farefuld manøvre, når den selv skal dreje rundt og dermed mister kontaktren med Jorden, indtil den har bremset op. Derefter skal dens danske navigationskamera og -system sørge for at re-orientere sonden, så dens parabol antenne igen peger mod Jorden, og den kan genoptage kontakten med Jorden.
Billedet herover er det sidste billede den sendte tilbage til Jorden inden manøvren.
24 Juni, mens Juno sonden nærmede sig Jupiter, registrerede dens magnetometer en pludselig voldsom stigning i det elektriske felt omkring sonden, som viste at den nu var inde i Jupiters magnetfelt. Sonden er idag sat på autopilot, som er programmeret til at foretage de opbremsende manøvrer som skal bringe den i kredsløb om Jupiter. Manøvren kan ikke styres fra Jorden, pga den 46 minutters forsinkelse i signalet til Jupiter
Ligesom Jorden, har Jupiter også Aurora - eller Nordlys, selvom den er meget længere fra Solen end vi er. Til gengæld har den et langt større og kraftigere magnetfelt, som udover at fange solvinden, også suger støv til sig fra vulkanerne på Io. Og netop nu, lige før Juno sondens ankomst er der særligt meget, som det ses i denne UV-timelapse-film fra Hubble