Jorden

Oversigtskort over Bolider de sidste 10år
Hver dag rammes Jorden af hundreder småpartikler som brænder op i atmosfæren - Dvs. stjerneskud. Nogle af disse er dog større - kaldet Bolider - og enkelte gør også skade, som den i Chelyabinsk i 2013.
For at skabe overblik over risikobilledet fra de mindre meterorer har NASA lavet en statistik over bolider de sidste 10 år, og lavet dette kort over fordelingen.

Kilder: NASA's NEO program og Asteroid Redirect Mission
Sierra Leone set fra rummetEn international aftale mellem rumorganisationerne om at stille gratis satellitdata til rådighed, har indtil nu assisteret i 400 katastrofesituationer. Men da aftalen trådte i Okt, var det første gang den blev brugt for koordinere i kampen mod sygdomme.
Kilde: UK Space Agency
Tropisk lavtryk over Stillehavet Supertyfonen Nuri i det nordvestlige Stillehav har egentlig ikke været særligt spændende, fordi den har befundet sig langt fra land og derfor kun har kunnet vise sin styrke for Stillehavets bølger. Men når Nuri i weekenden rammer polarfronten, forventes den at udvikle sig til et ekstratropisk lavtryk - en atmosfærisk bombe!
LÆS MERE på DMI
Uforklarligt methan hot-spot i USA Amerikanske forskere har på baggrund af data fra ESA's SCIAMACHY instrument, lokaliseret en - indtil videre - uforklarlig overproduktion af methan i det sydvestlige USA, hvor staterne Arizona, Colorado, New Mexico og Utah mødes. Først troede man det var en fejl, men dataene viste at området som er på størrelse med Sjælland, over en 6år periode udsendte 0,59 megaton methan om året - 3,5x så meget som normalt!

Kilde: NASA
Chinook helikopter styrt 2002 i Afganistan I 2002 i Afganistan styrtede en Amerkiansk Chinook helikopter i en bjergriug egn i Afganistan. Piloten prøvede at sende SOS men uden held og alle 28 ombord døde.
Årsagen til radiosvigtet er siden blevet analyseret grundigt og man har lavet computermodeller, der viser hvordan 100km store bobler af varm plasma (ioniseret luft dannes højt oppe i atmosfæren og periodisk kan forstyrre radiokommunikationen.

Kilde: John Hopkins University