Jordens planetisimaler samles om den unge Sol Jordens haves oprindelse har længe været en gåde,men det sidste årti, har man dokumenteret at de stammer fra kometer som bombarderede Jorden og Månen, i det der blev kaldt 'Late Heavy Bombardement' (LHA). Men Jordens indre indeholder 3x så meget vand som havene som ikke kan stamme udefra. Hidtil har man været usikker på hvor det kom fra, fordi man ville forvente at sollyset ville have fordampet det, inden Jorden var samlet.

Men en ny n-legeme simulation baseret på ny viden, viser at der på"kun" 2 mio år i Jordens afstand fra Solen, kan have samlet sig en kerne på 40% af Jordens masse, omgivet af en sky af andre lidt mindre planetisimaler. Resultatet underbygges af analyser af hydrogen-isotoper fra jern i jordens skorpe, skriver American Geophysical Union.

Det kan have skærmet den unge Jord fra den værste solstråling som dermed har beskyttet Jordens vand, som samledes sammen med klipperne. Jordens indre vand stammer dermed fra den samme interstellare sky som skabte Solen