Den ene såkaldte Kordylewski  støvsky som kredser om L5 Balancepunktet mellem Jorden og Månens tyngdefelt, kaldet Lagrange punktet, fungerer som en tyngdebrønd, som satellitter kan kredse om. Der er ialt 5 af disse balancepunkter mellem Jorden om Månen.

Men det er ikke kun satellitter der kan kredse om dem, så derfor foreslog den polske astronom Kordylewski allerede for 50 år siden at der kunne samle sig skyer af støv om Lagrangepunkterne. De blev derfor døbt Kordylewski skyer, selvom mange tvivlede på deres eksistens, fordi man aldrig har kunnet se dem.

Nu er det lykkedes Ungarske forskere at vise at der virkeligt samler sig interstellart støv om L4 og L5 som ligger 400.000km fra Jorden, modsat Månen og dermed mest uforstyrret.

Deres model viste af skyerne måtte polarisere reflekteret lys, og brugte derfor almindelige telelinser påmonteret polariseringsfiltre, til rent faktisk at fotografere polariserede støvskyer, præcis i L5's retning og dermed bekræfte at Jorden faktisk har 2 støvskyer kredsende om sig, skriver Royal Astronomical Society