Jorden

De 4,5 mia år gamle klipper på Baffin Island
De 4,5 mia år gamle klipper på Baffin Island
Undersøgelser af klipperne på Baffin island mellem Canada og Grøndland, viser at nogle af klipperne på øen er ældre end Månen!vs mindst 4,5 mia år gamle!

Læs mere


NASA's satellitter som overvåger ismængden omkring polerne, har registreret et rekordlavt isdække omkring nordpolen. Sidne 1979 har vi registreret et tab på ca 1 mio kvadratkilometer, skriver NASA

Kilde: NASA
Skibsvrag fundet med LANDSAT
Maritimne forskere har viser hvordan man kan finde skibvrag med LANDSAT

Det anslås at der ligger 3 millioner skibsvrag i havene! LANDSAT programmets formål er at affotografere Jorden i flere bølgelængder. Og nu har maritime forskere vist hvordan man kan lokalisere de mange kystnære skibsvrag.

Kilde: 'Landsat Satellite Spots Foundered Ships in Coastal Waters' hos NASA
Meteoritter Geologer har i årevis vurderet, at Jorden blev ramt af en større meteorit for ca. 1 mio. år siden. Nu har tyske geologer studeret en række ca. samtidige meteorit-kratre rundt om på Jorden. Ved at vurdere erosionen, og ved analyser af isotopers henfald, kan de konkludere, at Jorden blev ramt af en serie større meteoritter for ca. 790.000 +/- 21.000 år siden. En begivenhed som kan have haft global effekt på liv og klima, selv om det ikke medførte nogen masseudryddelse på det tidspunkt.

Kilde: University of Heidelberg

Midtvesten blev denne uge hærget af tornadoer, som et vidne om ekstremt vejr. Men "ekstremt vejr" kan også være mere fredeligt; Som fx. i Death Valley som normalt er et af de varmeste og tørreste steder på Jorden (Det varmeste sted er Luth ørkenen i Iran), har også oplevet usædvanlige mængder regn og blomstrer som aldrig før - bogstaveligt talt!
Det vidner også om hårdført livet kan være, at blomsterne kan ligge i dvale i så mange år, og så...