Jorden

El Nino 1997 og 2015
"El Nîno" er et varmefænomen i havet omkring ækvator der som regel dukker op omkirng jul og , som har stor indvirkning på havstrømme mm. op igennem Atlanterhavet. EL Nînoen i 1997 var katastrofal stor og skabte mudderskrev og oversvømmelser som gjorde store skader langs den amerikanske vestkyst. Men Ninoen i år overgår den i 1997 markant viser nye data fra NASA. På den ene side siger de at "Ingen El Nîno ligner hinanden" Men på den anden side siger de også "Stay tuned!".

SE MERE hos NASA/JPL
NordlysVed en heldig kombination af Jordobservationer og 2 samtidige satellitters observationer, har man opdaget at langsomme elektroner spiller en langt større rolle i dannelsen af Aurora om nord- og sydpolerne, end man troede.

Kilde: NASA, publiceret på Journal of Geophysical Research. Se fx. Sciencedaily
3 samtidige kategori4 storme
Det er orkan-sæson i stillehavet, og lige nu er der ikke mindre end 3 kategori 4 storme (tropiske cykloner) side om side langs ækvator. Det er første gang det er set, ifølge iwheaternet. På billedet ses et satellitfoto af de 3 storme.

SE 'Records Broken As 3 Major Pacific Hurricanes Coexist' og NOOA
Jorden geologi Jordens klipper består af kombinationer af en begrænset mængde grundstoffer, sommuiggør ca.5.000 mineraler,hvoraf man indtil videre har fundet 3.500 - dvs.at der er 3.500 hidtil uopdagede mineraler endnu.Men kombinationerne af disse mineraler kan spores tilbage til livets begyndelse og det gør Jordens mineralogi helt unik, såma må forvente at exoplaneter har en oget anderledes mieralogi

LÆS MERE på 'Earth’s mineralogy unique in the cosmos ' på Carneige Science
Jordens CO2 udvikling de seneste 650.000år
NASA er en af de største bidragsydere til overvågning af Jorden og dens klima. De samler bla. alle disse resultater på siden 'Global Climate Change', hvor de nu langer alvorligt ud efter klimaskeptikerne, med at konstatere at:
- CO2 niveauet nu er det højeste i 650.000år
- Eftersom CO2 og temperaturstigningen er mest udpræget i de lavere luftlag, ikke kan være tvivl om at det er menenskeskabt
- 97% af alle videnskabsfolk er enige om denne sammenhæng.

SE NASA's Global Climate Change side