Asteroider

En NEAR asteroide passerer tæt forbi Jorden

29 maj passerede en hidtil ukendt asteroide der fik navnet 2012KT42 Jorden i en afstand af kun 35000km. KT42 var ikke stor, men stor nok til at skabe regionale ødelæggelser hvis den havde ramt os. Og med den hyppighed vi ser den slags passager VIL vi en dag finde en der rammer os siger en forsker fra MIT. Og hvad så..?
(Se video her)

Asteroiden 2012 LZ114 juni passerede Asteroiden 2012 LZ1 tæt forbi Jorden. De første observationer af den målte den til 500m og kunne ikke udelukke at den engang vil ramme Jorden. Men radar observationer af den ved passagen forbi Jorden, viser at den er 1km stor og udelukker til gengæld at den udgør en trussel for Jorden

Kilde: Arecibo National Observatory

Asteroide passerer Jorden

I januar 2011 opdagede man en ny asteroide på 140m, som fik navnet 2011 AG5. De umiddelbare bane-analyser viste at den vil passere tæt forbi Jorden i 2040, men de nyeste data viser at den vil passere os.

Near Earth Object asteroide passerer Jorden

Hvordan skal en overhængende trussel om et muligt meteornedslag kommunikeres ud til en verden med religiøse ledere, tusinder af dommedagsprofeter og konspirations-skeptikere på nettet, og politikere der skal afveje aktiemarkeders reaktioner mod den offentlige sikkerhed?

Analyser af billederne fra Dawn sonden som har kredset om dværgplaneten/asteroiden Vesta i snart et år, har nu givet en mere detaljeret kortlægning af overflade materialerne på Vesta. De forskellige materialer er repræsenteret ved forskellige farver på denne model af den

LÆS MERE på Dawns mission-page