Asteroider


Et internationalt forskerhold har annonceret hvad de kalder "et overraskende fund, i det ydre solsystem, som rejser mange nye spørgsmål". Opdagelsen er bla. gjort ved hjælp af det danske 1,54m teleskop i Chile (bill.)
Fundet vil blive offentliggjort på nen pressekonference i morgen eftermiddag
Kilde: ESO media advisory

11 februar susede den 200x400m store asteroide forbi Jorden i en sikker afstand af 4,2 mill. km. Ved lejligheden rettede man det 70m Arecibo Observatory i Puerto Rico mod den og optog en 2,5timer lang radar-optagelse, som dækkede en hel rotation af dobbelt-asteroiden. "Peanut-formen" er meget almindelig blandt asteroider, som skyldes at det er 2 asteroider som er stødt sammen

Kilde: JPL/NASA

En nyopdaget asteroide overraskede astronomerne ved at blive opløst i 10 mindre fragmenter, kort efter dens opdagelse - Muligvis som følge af en kollision med en anden mindre asteroide.

den nyopdagede asteroide 2014 DX110 vil iflg. Minorplanetcenter, passere Jorden onsdag i en afstand af under 350.000km, eller lige inden for Månens bane. 2014 DX110 er 15x40m stor

SE MERE på Minorplanetcenter, og NASA NEOcenter

Den 250km store trojankse asteroide 624 Hektor som ligger mellem Mars og Jupiter, har vist sig at være langt mere kompleks end man ville have troet.