Den Japanske Hayabusa2 blev idag opsendt med succes fra Tanegashima Space Center i Japan. Hayabusa 2 skal møde C-type asteroiden 1999JU3, som den skal sende en "impactor" - et projektil - ned mod, for at lave et krater i 1999JU3. Derved vil man kunne se lidt af dens indre og hvor stor en effekt et sådant "angreb" på en asteroide har.
2 Astronomer har fundet en sjælden type asteroide i det indre asteroidebælte, mellem Mars og Jupiter; En såkaldet aktiv asteroide, med en kometlignende hale efter sig. Ud af de titusinder kendte asteroider i det indre asteroidebælte, har man hidtil kun fundet 12 med en sådan hale.
Den nye asteroide kaldet 62412 har et spekter som en almindelig primitiv asteroide, men har en densitet der mere ligner en komet og har en stabil bane. Årsagen til deres lejlighedsvise aktivitet er ukendt, men teorier går bla. på at de kan være ramt af en mindre asteroide eller at der smelter is af dem "i klumper"
NASA's har i deres mission om at indfange en asteroide, udvalgt 3 asteroider at vælge imellem, når man skal indfange en asteroide - Asteroiderne 2009BD, 2011MD og 2013EC20.
Asteroid Redirect Mission (ARM) skal indfange en af de 3 asteroider og placere den i et kredsløb om Månen, for at opbygge teknologien til at afværge en eventuel asteroide der måtte true Jorden.
Nær-jord Asteroiden 1950 DA er en porøs asteroide - basalt set kun en bunke sten og grus holdt sammen af tyngdekraften. Men analyser af den har vist at den roterer så hurtigt at den burde været blevet splittet ad (SE VIDEO af 1950DA).
Nye analyser viser at der også er andre statiske kræfter kaldet 'van der Waals', der holder den sammen. Det er en meget nyttig opdagelse, for derved kan en asteroide der truer Jorden, let splittes ad ved et nedslag på den.
KIlde: Unversity of Tenesee
Studier af den meteor der ramte Rusland i Februar 2013, viser at den har en usædvanlig sammensætning af både mørke og lyse materialer, der matcher den såkaldte Baptistina Asteroide Familie (BAF), som ligger lige uden for Mars's bane, men som også har medlemmer der krydser Jordens bane.
Det bekræfter for det første at den hørte til BAF-gruppen, men forklarer også BAF.gruppens mystiske spektrale sammensætning. Meteor-forskere har nemlig ikke kunnet forklare at BAF-asteroiderne både har et spekter der matcher mørke carbon-rige asteroider og lysere asteroider.
Årsagen til den blandede sammensætning er ifølge de nye analyser af Chelyabinsk-resterne, at sammenstød og choks gør de mørke Carbon-materialer lyse (se billedet), og at Chelyabinsk meteoritten indeholder begge dele - præcis som BAF-gruppens spektrum.
Baptistina Asteroide Familien mens at være rester af en større asteroide, som meget tyder på var dén der ramte Jorden for 65 millioner år siden og dermed udryddede dinosauerne!