Den 156km store asteroide Minerva har været grundigt studeret siden Keck opdagede to 5km store måner om den i 2009. Udover de to måner er Minerva og usædvanligt rund og lys for en asteroide

Inden opdagelsen af de to måner vidste man ikke ret meget andet om Minerva end dens bane, og at den var rimeligt stor.

Minerva hører til i hovedbæltet af det indre asteroidebælte, hvor man i forvejen kender 3 andre 'triple-systemer' med lignende måner: 87 Sylvia (trihvis tre-enighed blev opdaget i 2005), 45 Eugenia (2006) og 216 Kleopatra (2008).

Det indre asteroide-bælte

Månerne kredser i en afstand af 650km og 380km fra Minerva, med omløbstider på hhv. 58 og 27 timer

Opdagelsen af de to måner har gjort det muligt at beregne dens masse ret nøjagtigt Ved at studere den med det infrarøde IRAS og ved stjerneokkultatiner, har man kunnet måle dens størrelse og har derved fundet at den er ret let og kun vejer 1,9gr/cm3. Det svarer til 1,9kg/liter eller ca. dobbelt så meget som vand. Jern-asteroider vejer eller 4-5x vand. Geologerne mener dermed at den hører til den klasse asteroider der kaldes "carbonerede kondritter"

De sidste års studier af Minerva har også vist at den er meget rund af så lille et legeme som ellers ikke har tyngde nok til at presse den sammen i en form. Den afviger kun 30% fra en perfekt kugle. Det har man til gengæld ikke nogen direkte forklaring på.

Dens lyse farve skyldes givetvis at den indeholder- eller er dækket af en del is.

Kilde: SETI Instiututtet