Asteroiden 1998QE2

Studier af den asteroide der passerede Jorden forrige uge, viser at dn er helt anderledes end de asteroider man hidtil har haft lejlighed til at studere nærmere med sonde og radar.

Asteroiden 1998QE2 blev ved sin opdagelse i august 1998 klassificeret som en NEO asteroide, som kommer- eller kan komme nær Jorden. Senere analyser af dens bane har dog vist at den ikke kommer meget nærmere Jorden end den gjorde forleden, hvor den passerede Jorden i en afstand af 6 millioner km.

"Asteroiden EQ2 har ikke en chance for at ramme Jorden" siger Dr. Michael Nolan fra USRA

1998QE2 er en ret stor asteroide på 3km i diameter, og med en 750m stor Måne. Det er stor klippesten, med en overflade fyldt med kratre, som så mange andre asteroider. Det re ikke så usædvanligt at den har en måne.

Men den er helt anderledes end noget man har set før: Den er mørk og rød og ikke helt så tung som de asteroider man ellers har kunnet studere nærmere.
Dermed er den en langt mere primitiv asteroide, som ikke har været opvarmet i meget lang  tid, end de asteroider der hidtil har passeret Jorden eller som man har besøgt med rumsonder.

Kilde: USRA