Nær-Jord Asteroide passerer Jorden Jorden bliver i gennemsnit kun ramt af lidt større asteroider hvert 10.000'ende år. Aktuelt altså en lille risiko og ikke noget der vil have globale konsekvenser, men det kunne ske og et nedslag nær tætbeboede områder ville koste millioner af menneskeliv; Fx passerer 99942 Apophis, som er på størrelse med Eiffeltårnet tæt forbi Jorden 13/4 2029 med en hastighed på 30km/s!

Der er blevet diskuteret mange muligheder for at afbøje en sådan asteroide, men der er ikke nogen universel "bedste løsning" (*) og de fleste opfatter valg af metode til at afbøje en truende asteroide som en sidste-øjebliks beslutning.
Derfor har forskere fra MIT nu lavet en model for hvordan man skal beslutte hvilken metode der vil virke bedst, baseret på de informationer man har om en aktuel asteroides masse, overflade, kurs etc.
. "En beslutningsmodel" lyder måske ikke imponerende, men modellen som er beregnet over data fra NEO asteroiderne Apophis og Bennu, som er meget velstuderede og tager højde for usikkerheder, så den vil kunne estimere forskellige metoders chance for succes skriver MIT.
Artiklen 'Optimization and decision-making framework for multi-staged asteroid deflecting campaigns under epistemic uncertainties'

* Nej: A-våben er ikke gode, fordi de vil omdanne en asteroide til flere store stykker, riste satellitter og sprede radioaktivt affald i Jordens magnetfelt.