Asteroide-bæltet

I 2016 skal OSIRIS-REx opsendes til asteroidebæltet, hvor den skal hente prøver fra asteroiden 1999 RQ36 og kortlægge dele af bæltet. Og for at sikre den bedst mulige dækning af missionen, beder UA og NASA amatør-astronomerne om hjælp

OSIRIS-REx er en forkortelse for "Origins Spectral Interpretation Resource Identification Security – Regolith Explorer". OSIRIS-REx som skal opsendes i 2016, skal møde den velkendtre regolith-asteroide 1999 RQ36 i 2019, hvorefetr den skal tilbringe 1½år i kredsløb om den, for derefter at vende tilbage til Jorden med prøver i 2023. Undervejs skal den også  kortlægge så meget af asteroide-bæltet som muligt.

Men for at sikre successen, vil NASA og UA gerne have så kortlagt så meget so muligt i forvejen. Og for at få flere observationer og dermed mere pålidelige bane-efemerider for de nyopdagede asteroider, vil de genre have hjælp af amatør-astronomerne.

Ed Beshore fra University of Arizone siger:

"Amatør astronomien idag er meget forskellig fra hvad den var i midt-1990'erne. Amatør-astronomerne er idag meget sofistikerede og har adgang til avancerede computere,og har mange færdige løsninger der kan automatisere deres arbejde- Derudover kan de også leje sig ind på teleskoper som de færreste har gråd til.

Der er mange dedikerede amatører-astronomer, som arbejde lige så seriøst som de professionelle og som laver mange bidrag til området. Ærligt talt kunne mange af dem let få arbejde som professionelle, men de tjener sikkert bedre på deres nuværende dag-job"

Kilde og deltagere:

- The International Astronomical Search Collaboration IASC.
- Astronomical League.Paraply-organisation for 140 amatør astronomi organisationer i USA
- Association of Lunar & Planetary Observers. Facilitaterer forskning fra både amatører og professionelle af solsystemet
- Oceanside Photo and Telescope OPT.
- NASA Night Sky Network En koalition af amatør-astronomi-klubber i USA
- University of Arizona Mt. Lemmon SkyCenter.
- Catalina Sky Survey, UA Lunar and Planetary Laboratory.

Asteroide-bæltet