Rumteleskoper

Keplerdata bliver nu online tilgængelige Hvis du sidder med en lille astronom i maven kan du nu selv tilgå Kepler rumteleskopets målinger på Mikulski arkivet for rumteleskop-data, kaldet MAST som kan tilgås her.
Dermed er Kepplers data samlet sammen med målinger fra Hubble, TESS og flere andre, skriver ESA på deres Hubblesite

2 af NASAs mest succesfulde missioner er ved at løbe tør for brændstof og slukkes:
- Kepler rumteleskopet som blev opsendt i 2009 har afsløret tusinder af exoplaneter alene i et lille område af himlen, den har fokuseret på.
- Dawn sonden (Se video herover) som blev opsendt i 2007 har kortlagt 2 store asteroider/småplaneter i det indre asteroidebælte - Vesta og Ceres.
Voyager sondernes placering i Solsystemet Voyager 2 sonden som bkev opsendt i 1977, er nu 17,7 mia. km fra Solen. De sidste 10år har den rejst gennem det yderste lag af Heliosfæren, som er en stor bobbel af materiale fra Solvinden som inddæmmes af magnetfelter der omgiver Solsystemet.

Men i løbet af august måned steg målingerne af kosmisk stråling som ramte sondens Cosmis Ray Subsystem.
"Kosmisk stråling" er hurtige partikler som stammer fra det interstellare rum, som standses af magnetfelterne i Heliosfæren. derfor mener NASA at Voyager2 nu er på vej ud i det interstellare rum, ligesom Voyager1 sonden.

Voyager1 sonden har forlængst passeret Heliosfæren. Men da Heliosfæren presses i en komet-form pga Solens fart gennem rummet, forventer man at dens udtræden af Heliosfæren ud i Heliospausen, vil forløbe meget anderledes end Voyager1 sondens < ahref="nhttps://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?feature=7252&utm_source=iContact&utm_medium=email&utm_campaign=nasajpl&utm_content=voyager20181005-1" target="new">skriver NASA
Hubble beyond ultra deep field billede af galaksehoben Abell370
Hubble beyond ultra deep field billede af galaksehoben Abell370<"/i>

Få år efter opsendelsen af Hubble rumteleskopet, lavede man et berømt "Deep field" billede af et udsnit af himlen,for at tælle galakser. Det blev i 2003-4 fulgt op af et Hubble ultra deep field. Men et nyt projekt som originalt nok er blevet døbt Beyond Ultra deep field eller BUFFALO (Beyond Ultra-deep Frontier Fields And Legacy Observations).har taget skridtet endnu længere og lavet dette billede (HEIC1813) af den tidlige galaksehob Abell370, som tydeligt viser hvor langt ned BUFFALO kan gå med Hubble, med tydelige gravitionelle linser (lysbuerne), ernorme galakser og talløse mindre- eller fjernere galakser!
NASA's Parker Sol-sonde
NASA's Parker sol-rumsonde er nu på vej mod Solen. Den skal dykke ned i Solens øvre atmosfære- den del der kan ses under et total solformøkelse. Den har ifølge NASA 2 hovedinstrumenter:
- EPI-Hi (Energetic Particle Instrument-Hi) instrumentet består af små silicium skiver som skal opfange og måle højenergi-partikler fra Solen.
- WISPR (Wide-Field Imager for Solar Probe Plus) kameraet har 2 teleskoper, hvoraf den ene har et ekstremt storts synsfelt på 216 grader. På grund af varmeskjoldet kan den ikke se lige ned i Solen, så den har en blind plet på 26 grader.