Rumteleskoper

NASA's nye rum solteleskop SDO (Solar Dynamics Observatory) har sendt sine første billeder tilbage til Jorden. SDO kan spore enkele gassers bevægelse i Solen i en opløsning de er 4x større end SOHOs.


wise-asteroid

NASA's Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE) som blev opsendt i vinters skuffer ikke.  Ifølge en status fra en af forsker på WISE, finder den dusinvis af nye asteroider hver dag!

NASA's nye Wide-field Infrared Survey Explorer, eller WISE rumteleskopet, har vist sine første "rigtige astrofotos", der viser hvad den kan

Billedet her viser stjernehoben Berkeley 59 th (blå klumper th) og den tåge de er født af. Tv. er en associeret supernovarest  NGC7822

NASA har offentliggjort de første billeder fra det infrarøde widefield rumteleskop WISE. Her er det støvtåger i Andromdagalaksen M31.2010 er året hvor rumfærgerne vil blive opsendt for sidste gang.

Derfor har NASA udliciteret opsendelserne af astronauter til russiske Roscosmos som pt er de eneste udover NASA der er godkendt til bemandede opsendelser.

Udliciteringen er annonceret i al stilhedog refereret på Federal Buisiness Opportunity-servicen 'FedBizOpp' som lister offentlige licitationer i USA.

Selve licitationen er kun givet 3uger til svar, eftersom der kun er en partner der kan klareopsendelserne - nemlig Rocosmos. Kontrakten skulle derfor være lavet, lydende på indtil videre 7 opsendelser.

Kilde: FedBizOpp