Rumteleskoper

For anden gang er budgettet for færdiggørelsen af James Webb rumteleskopet blevet op-justeret. Hvas NASA skal have økonomien til at hænge sammen, kommer de til at skære i Måneprogrammet.

ESA, NASA og Japanske JAXA planlægger sammen at lave et enormt røntgen rumteleskop, med et "spejl" på ikke mindre end 3meter i diameter allerede i 2013!

I et nyt studie af en galaksehob, har astronomerne formået at beregne hvordan den gravitionelle linse-effekt har afbøjet lyset fra fjerene galakser.

Det delvist privat-finansierede Planetary Science Institute vilo sende et mindre rumteleskop op med de kommende rumturist-fly. Det skal ikke i permanent kredsløb, men tages op på kortere missioner, og skal studere asteroider og kometer i det indre solsystem, som hverken rumteleskoper eller observatorier kan- eller tør undersøge

Kilde: Planetary Science Institute via Florida today

24 april 1990 sendte rumfærgeopsendelsen STS-131 Hubble i et lavt kredsløb om Jorden. Og den blev hurtigt verdens mest berømte observatorium, som ændrede verdens opfattelse af universet.

Nu 20år og 3 reparationer senere kan Hubble fejre sin fødselsdag med nye øjne!