For anden gang er budgettet for færdiggørelsen af James Webb rumteleskopet blevet op-justeret. Hvas NASA skal have økonomien til at hænge sammen, kommer de til at skære i Måneprogrammet.

ESA/NASAs James Webb rumteleskop (JST) som skal afløse Hubble bliver dyrere end planlagt og kommer først op i slutningen af 2015, ifølge en ny kommisionsrapport fra NASA.

Den totale pris for JST bliver ifølge rapporten godt ½ milliard USD dyrere end planlagt, så NASA kommer til at bede om 250 mill USD ekstra både i 2011 og 2012, for at holde bygningen af rumeteleskopet kørende. JST budgettet er allerede vokset fra de oprindelige 3,5 til 5 mia. USD.

Får NASA ikke de penge, bliver de nødt til at finde pengene andre steder, og det vil givetvis betyde nedskæringer på Måneprogrammet. Det Republikanske flertal i kongressen vil dog muligvis hellere bruge penge på ny teknologi end på sundhedssystemet, så der er dog en chance for at kan få pengene bevilget

På billedet herover ses en 1:1 model af  det 8meter store JST rumteleskop, som står opstillet ved ESAs JST-center i England.

SE RAPPORTEN om budgetterne
LÆS MERE om James Webb hos ESA