Rumteleskoper


På torsdag opsendes NASA's seneste Solobservatorium IRS (Interface Region Imaging Spectrograph), som vil studere Solens nedre atmosfære i detaljer ned til kun 250km!
LÆS MERE På IRIS's hjemmeside hos NASA

Alle der har lavet astrofotos ved at billedbehandlingen er en stor del af arbejdet. ESA har inerviewet de mennesker på Hubble der sætter billeder og lag sammen til de færdige billeder.
Kilde ESA's Youtube kanal

Hesrchel i rummet

Det 3,5m store infrarøde rumteleskop Herschel som blev opsendt i 2009 er løbet tør for kølevæske og er dermed færdig med sin mission.

NEO-Cam

WISE satellittens infrarøde kortlægning af himlen, afslørede ike mindre end 34.000 nye asteroider, hvoraf 134 klassiciferes som NEO (Nær-Jord-Objekter). NASA planlægger derfor et nyt rumteleskop, som skal spore asteroider der kan udgøre en fare for Jorden, kaldet Near Earth Object Camera eller NEO-Cam, for at sikre end bedre overvågning.

LÆS MERE hos NASA

NEOSS

. Asteroider som den der faldt ned i Rusland sidste uge, passerer næsten Jorden ugentligt - og oftest opdager man dem først dagen før de passerer os. NEOSSat (Near Earth Object Surveillance Satellit) er et nyt lille rumteleskop der netop er blevet opsendt, for at nær-studere asteroider der kommer tæt på Jorden. NEOSSat som bliver opsendt til en bane 800km oppe, er et 15cm (6") Maksutov-Cassegrain rum-teleskop

Kilde; University of Calgary