Rumfart

Asteroid Redirect Mission NASA har taget et væsentligt skridt, mod at kunne indfange en asteroide i en bane om Månen i 2020'erne, og derefter indfange den med en bemandet mission. Asteroid Redirect Mission (ARM) som en hedder, er dels et led i at danne en asteroideforsvar, men også en forberedelse til en bemandet Mars mission. Den skal bla. teste en ny fremdriftsform kaldet Asteroi Solar Electric Propulsion (SEP).

LÆS MERE på NASA's Next Steps on Journey to Mars: Progress on Asteroid Initiative
Philea landerens nedtur 11 marts begynde Rosetta sonden at forsøge at få kontakt med Philea landeren, som er parkeret på 67P/Churyumov-Gerasimenko, men den har stdig ikke givet lyd. Problemet med Philea landeren var at den landede i delvist skygge, så den ikke fik strøm nok,men gik i dvale. Nu er kometen kommet så meget nærmere Solen, at lysmængden er fordoblet, men det er altså stadig ikke nok. ESA/DLR vil derfor forsøge igen i slutningen af april.

Kilder: ESA: Waiting patiently for Philae og DLR Geduld mit Lander Philae
Defense Meteorological Satellite Programme Flight 13 (DMSP-13) 3 februar eksploderede den amerikanske satellit Defense Meteorological Satellite Programme Flight 13 (DMSP-13) ca 800km oppe. Satellitten brød op i ca 40 stykker, men ESA mener ikek de vil udgøre en risiko for nogle af ESA's satellitter; Den nærmeste er Cryosat, men den er udenfor fare. Det er iflg. ESA den 250'ende satellit der er gået tabt på dne måde; Enten efter at være ramt af meteoritter, eller af rumskrot.

Kilde: ESA
ISS over Jorden ESA har lavet en applet der kan vise Dig alle deres videnskabelige satellitters position over Jorden; Du kan vælge 17 af deres satellitter inkl. fx. ISS, Hubble, XXM, Proba .. Ganske praktisk hvis man gerne vil se hvornår de kan ses på himlen.

SE ESA satellitterne her
Stationen på sydpolen Haley VI Der er flere permanente baser på Sydpolen. OM sommeren myldrer de med forskere, men om vinteren har de en mindre fast besætning. ESA skal nu undersøge hvordan det permante mørke og indespærringen påvirker besætningen på Halley VI stationen. Halley VI er placeret på bedn med ski, så man kan flytte den hvis isflagen den står på ændrer sig og for at forhindrer at den sner til.

LÆS MERE om Halley VI hos ESA

Subcategories

<a href="http://en.wikipedia.org/wiki/ISS" target="new">ISS</a> International Space Station er en rumstation der drives af USA, Europa, Rusland og Japan, som blev påbegyndt i 1994 og skal være færdig i 2011.