Rumfart

ESAs servicemodul til Orion Mens NASA arbejder på at lave en ny kæmperaket og det bemandede Orion-modul der skal afløse runmfærgerne, har ESA lige så diskret arbejdet på servicemodulet til Orion som de nu er klar til at teste. Servicemodulet skal levere strøm og ilt når den er i kredsløb, og skal kunne løfte den op til en højere bane, fra et lavt kredsløb

SE ESAs Orion module ready for testing
Estland optaget i ESA Estland som blev medlem af EU i 2004, er nu blevet optaget som medlem af den Europæiske rumfartsorganisation ESA. Estland var ikke direkte involveret i det sovjetiske rumprogram, men har dog nogen tradition for rumforskning. De har dog en stærkt voksende industri, som sikkert vil bidrage til ESA's rumprogrammer.

SE 'Member States welcome Estonia' hos ESA
En australsk phd studerede har designet en ny type ion-raketmotor, som er langt mere energi-effektiv end NASA's HiPEP motor, som kan levere 9600sek specifik impuls. Neumann motoren kan levere 14.690!
Udover at motoren er mere energieffektiv, kører den også på metaller der ofte findes i rumskrot, så den faktisk kan bruge rumskrot som brændstof, skriver University of Sydney.

LÆS 'University of Sydney Student Smashes NASA Record For Fuel Efficiency'

Kina opsendte i lørdags en ny raket kaldet Chang Zheng 6 (Lange March 6). Man har været 6år om at udvikle den nye raket i mellemklassen, som skulle være væsentlig billigere og mere miljøvenlig end andre raketter tilkommercielle opsendelser. Den havde 20 mikrosatellitter ombord på jomfrurejsen skriver AFP og DR
Pindsvine Et af problemerne for ESA's komet-lander i Rosetta missionen, var at hægte sig fast på komet-overfladen efter landingen. Og det ville være et tilbagevendende problem, hvis man ville sende en rover eller robot til et himmellegeme med lav tyngdekraft, som fx asteroider, kometer eller mindre måner som Mars's.

Men det mener NASA at have fundet en løsning på med et kubisk "pindsvine" design, som kan tumle sig afsted på overfladen samtidigt med at den holder sig fast.

Se ''Hedgehog' Robots Hop, Tumble in Microgravity'

Subcategories

<a href="http://en.wikipedia.org/wiki/ISS" target="new">ISS</a> International Space Station er en rumstation der drives af USA, Europa, Rusland og Japan, som blev påbegyndt i 1994 og skal være færdig i 2011.