Marssonder

Usædvanlg silicium-holdig klippe på Mars
Den snart 3 år gamle Mars-rover Curiosity har fundet et usædvanligt siliciumholdigt klippefremspring, som den er stoppet op for at studere. Den nåede klippefremspringet efter at være kravlet op ad en 6m stejl skråning.

SE < ahref="http://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?feature=4668" target="new">'Curiosity Rover Inspects Unusual Bedrock'
Mars
Mars-roveren Curiosity som stadig er ved at nærme sig det centrale bjerg i Gale-krateret, har skiftet kurs for at undgå nogle sandklitter igennem 'Logan passet' i venstre side af billedet. Klittene kan være lidt svære at se på den lille kopi., men klik på billedet for den originale størrelse på 20megapixels/12MB!.
Billedet er en "true-colour" mosaik af billeder fra roverens maste-kamera.
SE 'nfavorable Terrain for Crossing Near 'Logan Pass'' hos NASA
Curiosity roveren i
NASA's MRO satellit, har fanget Curiosity roveren i kløften "Artists Drive", ved foden af Mount Sharp, som er det centrale bjerg i Gale krateret. Billedet her dækker ca. 200x500m. Dens rute gennem terrænnet kan ses HER.

LÆS NASA's Mars Orbiter Views Curiosity Rover in 'Artist's Drive'
NASA's Low-Density Supersonic Decelerator (LDSD) NASA's vil i Juni teste deres 'Low-Density Supersonic Decelerator' (LDSD), som er et tallerkenformet raketstyret landingsmodul til en kommende Mars-landing. Formålet er at teste nedstigningen af en større ladning til Mars,

LÆS MERE på 'Take a Spin With NASA Cutting-edge Mars Landing Technology'
Mars roveren OpportunityMars roveren Opportunity, som landede på Mars i 2004 og som stadig kører, rundede forleden 42,195km som er samme afstand som et marathonløb. 42kmpå 11år lyder ikke af formel 1, men det er første gang en rover har tilbagelagt så stor en distance

LÆS NASA's Opportunity Mars Rover Passes Marathon Distance