Marssonder


I 2018 vil ESA sende en rover til Mars; Udover opsendelsen og landingen er det tredie kritiske punkt, når roveren skal trille af landeren. Derfor har ESA prøvekørt en testrover i sydamerika, som blev fjernstyret fra Holland, flere tusind km derfra.

Se 'Egress test rover in CNES Mars Yard' hos ESA
Landinsgsted udvalgt for ESA exomars Marsrover ESA har udvalgt et landingssted for deres Mars rover, som skal lande på Mars i 2018. Valget er faldet på Oxia Planum

Se pressemeddelelsen fra ESA
Hvis mennesker skal til Mars, og især hjem, igen, skal der medbringes rigtigt meget brændstof. Derfor siger forskere fra Massachusetts Institutte of Technology, at man vil kunne spare 68% af vægten, ved at fylde op på Månen, på vejen til Mars.

Månens overflade rummer nemlig masser af materiale til at procucere brændstof til turen og hjem igen, så man kun behøver sende ekspeditionsholdet op med brændstof nok til at komme op af Jordens tyngdefelt.

SE '.. detour to the moon is the best route to Mars' hos MIT
Ubåd ESA og NASA har hver især lavet flere simulerede Mars-rejser, for at se hvordan en besætning vil fungere når de stuves sammen i længere tid på en lille plads. Nu har NASA endelig opdaget at den amerikanske udbådsflåde har lang erfaring i netop dén problematik, og har derfor konsulteret flåden.

'How to prepare for Mars? NASA consults Navy sub force ' på AP bloggen
ESA's næste Mars-sonde exomars Nerverne har siddet udenpå trøjen for ESA's ExoMars teknikere, efter der blev opdaget fejl i fremdriftssystemet på sonden. De er nu løst og man sigter mod at kunne nå at opsende de i Marts 2016, som er lige inden for opsendelsesvinduet. ExoMars er et samarbejde mellem ESA og Russiske Roscosmos. Udover at den skal måle Mars's atmosfære, medbringer den også et Europæisk landingsmodul, der skal lande på Mars.

SE 'Exomars 2016 targets March launch window'