Marssonder

Mars NASA beskriver i en ny omfattende pjece, hvordan de vil komme til Mars. I den åbner de mulighed for at det kan blive en en-vejs billet, ligesomd et private MarsOne forestiller sig: Ikke et besøg, men en etablering af et fast bosted på Mars, hvor folk skal bo permanent.

SE 'NASA's Journey to Mars og Mars One

I 2018 vil ESA sende en rover til Mars; Udover opsendelsen og landingen er det tredie kritiske punkt, når roveren skal trille af landeren. Derfor har ESA prøvekørt en testrover i sydamerika, som blev fjernstyret fra Holland, flere tusind km derfra.

Se 'Egress test rover in CNES Mars Yard' hos ESA
Landinsgsted udvalgt for ESA exomars Marsrover ESA har udvalgt et landingssted for deres Mars rover, som skal lande på Mars i 2018. Valget er faldet på Oxia Planum

Se pressemeddelelsen fra ESA
Hvis mennesker skal til Mars, og især hjem, igen, skal der medbringes rigtigt meget brændstof. Derfor siger forskere fra Massachusetts Institutte of Technology, at man vil kunne spare 68% af vægten, ved at fylde op på Månen, på vejen til Mars.

Månens overflade rummer nemlig masser af materiale til at procucere brændstof til turen og hjem igen, så man kun behøver sende ekspeditionsholdet op med brændstof nok til at komme op af Jordens tyngdefelt.

SE '.. detour to the moon is the best route to Mars' hos MIT
Ubåd ESA og NASA har hver især lavet flere simulerede Mars-rejser, for at se hvordan en besætning vil fungere når de stuves sammen i længere tid på en lille plads. Nu har NASA endelig opdaget at den amerikanske udbådsflåde har lang erfaring i netop dén problematik, og har derfor konsulteret flåden.

'How to prepare for Mars? NASA consults Navy sub force ' på AP bloggen