Mission-teamet bag Mars roverne Spirit og Opportunity får nu som den første NASA-mission "Cloud computing". Dermed løses problemerne med at behandle de enorme data-mængder roverne har samlet.

Cloud Computing er som et virtuelt netværk af computere der deles om at analysere eller modellere data, så man dermed via internettet får uanede computer-ressourcer til at behandle data.

Det er blevet nødvendigt, fordi rover-missionen som nu snart har kørt i 7år, har samlet enorme datamængder, i deres færden henover Mars's vidtstrakte sletter. Spirit og Opportunity var oprindeligt beregnet på at holde 3 måneder, så NASA har hverken allokeret data- eller lagerkapacitet til de mange billeder.

Dermed er der håb om at de mange billeder roverne har sendt ned kan analyseres grundigere for at måske at finde gemte informationer.

Trods alt; Hvis nogen lå inde med et - bare eet - autentisk billede fra Mars overflade, ville det blive vendt og drejet. Og her ligger terrabytes af data gemt af vejen som ingen har kigget ordentligt igennem og samler støv.

Kilde: JPL/NASA