Cubesats er små billige standardkomponent rumsonder på kun 10x10x10cm med indbyggede solpaneler, navigation osv, som også kan sættes sammen som byggeklodser til lidt mere avanceret brug. Oftest opsendes de som ekstralast på opsendelser hvor der er lidt overskudskraft, men hidtil kun til missioner i lavt kredsløb om Jorden.

Mars InSigth landeren medbringer 2 små Cubesat satellitters om dermed for første gang bliver brugt på interplanetariske missioner. Budgettet for dette projekt er kun 19mio. $

Missionen hedder Mars Cube One (MarCo), men de to Cubesats som er døbt WALL-E og EVE (Opkaldt efter en Disney-film fra 2008), har fløjet parallelt med InSigth på vejen mod Mars i en afstand af 10.000km for at sikre mod uheld. WALL-E og EVE vil fortsætte forbi Mars og blive i en elliptisk bane om Solen. Deres formål er kun at være lytteposter eller relæstatuoner. Det er med andre ord en test, for at se om man kan bruge dem som små 'droner' på andre interplanetariske missioner, hvor der ikke er andre satellitter i nærheden, som der jo er om Mars.