Månesonder

LADEE over MånenNASA's LADEE sinde ( Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer) endte i påsken sin mission, med et planlagt styrt på Månen. Inden nedslaget var den bragt til en lav hurtig bane over Månen, så den ramte overfalden i en skrå vinkel med, en hastighed på 5700 km/t!

LÆS MERE på LADEE misisonpage


NASA's Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer (LADEE)sondens mission nærmer sig sin afslutning, når den efter planen skal styrte ned på Månen 21 april. I mellemtiden nærmer den sig stille og roligt sit laveste kredsløb på kun 2-3km over Måneoverfladen, for at samle så detaljerede målinger som muligt inden den sættes ned.
Kilde: NASA pressemeddelse

LADEE i lavt kredsøb om Månen

LADEE Månesonden som nu er i lavt kredsløb om Månen, har sendt sine første billeder tilbage til Jorden

NASA har idag deadline for første ansøgningsrunde til Lunar CATALYST projektet, for at tiltrække private virksomheder der vil dyrke minedrift på Månen, hvor der findes en række sjældne isotoper - bla. H3.

Kilder: NASA og dr

Kinas Måne rover Yutu (Jade haren) har iflg kinesisk presse oplevet en "mekanisk kontrol abnormalitet"i hjulene som skyldes overfladens komplekse natur". Hændelsen har medført et rekordstort antal sympati-tilkendegivelser på den kinesiske Twitter - ikke mindre end 36.000postings på få dage!

Kilde: xinhuanet.com