Månesonder

Månen Det økonomiske nyhedsmedie Bloomberg omtaler i weekenden en tilnærmelse mellem Kina og Europæiske ESA om at arbejde sammen om at lave en international Måneby ".. for udforske rummet til fredelige formål vil vi samarbejde internationalt" citerer de en ESA talsmand ved navn Pal Hvistendahl. Udtalelsen faldt på de kinesiske statsmedier, hvor Tian Yulong og Hvisenddahl udtalte sig sammen.
Kina har ifølge AP offentliggjort planer om at lande en sonde på Månens bagside i 2018 og sende en sonde til Mars i 2020. det bliver første gang ender lander et fartøj på Månens bagside
Kina har hidtil pralet meget med deres ambitioner, men ikke snakket meget om deres konkrete projekter før i sidste øjeblik, så missionerne er sikkert langt fremskredne siden de melder dem ud nu.
Kilde: AP. Preszsewn
360 graders panorama view fra Curiosity-roveren
360 graders panorama view fra Curiosity-roveren

Curiosity roveren har lavet dette 360graders panorama view fra "Murray Buttes" plateauet, på den nedre del af Mount Sharp bjerget. Mount Sharp er det centrale bjerg i Gale krateret, roveren landede i for 2 år siden.

Se Rover's Panorama of Entrance to 'Murray Buttes' on Mars fra NASA
Explore the MoonESA har lavet et website som er en guide til Månens udforskning; Både med de nyeste facts om Månen, men også med en omkfattende og fuldstændig liste over månelandingssonder fra både øst og vest.Sitet hedder "Explore the moon - an interactove guide to lunar exploration".
Se Explore the Moon fra ESA
ESA's ExoMars på¨vej til Mars
ESA's ExoMars ble idag opsendt på vej til Mars med ESAs første Mars-lander!
ESA's ExoMars blev idag opsendt med kurs mod Mars. ExoMars består af 2 dele: En satellit der skal studere Mars's atmosfære, og et landingsmodul, hvis fornemmeste opgave er at teste en Mars-landing, forud for ESA's helt egen Marsrover i 2018

SE 'ExoMars on its way to solve Mars'øs mysteries og ExoMars Launch updates