Månesonder

Neil Armstrong som 20 juli 1969 blev det første menneske der satte det første fodaftryk på Månen, døde forleden i en alder af 82år.

LÆS MERE hos NASA

Apollo16 landingen

Analyser af billeder fra LRO-månesonden, viser at flagene der blev sat dengang for 40 år siden, stadig står der på månen ved siden af månelanderne fra dengang

LÆS MERE på  NASA's Lunarscience


Forleden blev nye billeder og videoer fra Lunar Reconnaissance Orbiteren af Giordano Bruno krateret afsløret ved en konference.

De to Grail-sonder (Gravity Recovery And Interior Laboratory) har nu allerede leveret 99,99% af de data der var missionens mål. Udover at kortlægge månen, har Grail undersøgt Månens tyngdefelt og magnetfelt.

LÆS MERE på Grails Misisonpage

Apollo15 fotograferet af LRO

De første mål for NASA's Lunar Reconnaissance Orbiter LRO var Apollo landingsstederne. Og siden LRO er gået ned i den tætteste bane om Månen, har den kunnet vise dem i endnu bedre detaljer end før, som her hvor Apollo15 er fotograferet fra 25km's højde. Interessen skyldes ikke kun månesvindel-teorier, men også for at se evt. ændringer i landskabet siden 1971, specificere prøveudtagnings-stederne mv.

Kilde: NASA LRO mission page