Månelandingsmodul ved Gateway Måre-rumstationen
Sidste uge meldte en ny instans fra en kolde krigs tid, som Donald Trump har genindført at USA igen vil sætte foden på Månen senest i 2024.
I dag melder NASA's administrator Jim Bridenstine ud i en plan kaldet Mon2Mars, at det kun er første skridt på vej mod en bemandet Mars mission i 2033.
NASAs Jim Bridenstine siger om målet: Præsident Donald Trump har bedt NASA accelerere planerne om at vende tilbage til Månen og sætter mennesker på Månens overflade inden 2024. ... Når vi tager til Månen denne gang, er det for at blive. Vi vil bruge alt hvad vi lærer til på Månen, til at tage det næste store spring - Sende astronauter til Mars!"

Basen for missionerne skal være det nye Orion-modul og bruge det kommende Space Launch System (SLS) som Boeing er ved at udvikle og som skal kunne sende en last på 26 tons til Månen. SLS er 15% større end den hidtil største raket Saturn V som blev brug i Apollo-programmet

Roadmappet for det ambitiøse mål er:
2019: Commercial Lunar Payload Services (CLPS) skal opsende flere private missioner til Månen.
2020: Ubemandet testopsendelse af den første SLS og Orion-modul.
2022: Bemandet mission rundt om Månen med SLS/Orion
2022: Opsendelse af en privat rumstation om Månen kaldet "Gateway" (Se bill.).
2023: Opsendelse af en rover der skal udvinde vand på Månen (under konstruktion)
2024: Astronauter til Månen
2030+ Astronauter til Mars

Det er fortsættelsen af den tidligere præsidents Obama's mål, men der er en lille uoverensstemmelse, når det hvide hus taler om "2033", mens NASA siger "2030'erne". Missioner til Mars kan kun gennemføres når den er tættest på Jorden hver 26'ende måned; Dvs i 2021, 2023, 2025 osv.