ISS


ISS ekspeditiion 46 er vel landet i Kazakhstan, efter at have tilbragt 340 dage - næsten 1 år - i rummet på den internationale rumstation ISS. Læger er især interesseret i den amerikanske astronaut Scott Kelly, som har en enægget tvillingebror som ikke har været i rummet, og som man nu kan sammenligne med.
Se NASA
1 år på ISS
Efter 1 år på ISS
På tirsdag returnerer det meste af den nuværende besætning på ISS til Jorden. De 2 astronauter Scott Kelly og Russeren Mikhail Kornienko som markerede deres 300'ende dag i rummet 21 Januar (billede fra "fødselsdagen"), har dermed tilbragt næsten 1år på ISS, når de endelig kan sætte fødderne på Jorden på tirsdag

FØLG MED på NASA Live cioverage side
De føsrte blomster på ISS Sidste år kunne astronauterne på ISS for første gang spise salat dyrket ombord på rumstationen. Nu blomstrer de første rumblomster på ISS!

Og det er ikke kun en enlig blomst, men flere forskellige sorter.
SE DEM Scott Kelly's tweet fra ISS
Astronaut2 astronauter på ISS som fredag skulle ud på en rumvandring, måtte afbryde EVA'en, da der var mostanke om en utæthed den engelske astronaut Tim Peak's hjelm, halvvejs inde i

Ifølge NASA

Kilde:'Tim and Tim safely back in Space Station after spacewalk' fra NASA og TimP eak's Flickr blog
ISS NASA vil bygge en frit-flyvende robot arm, til vedligehold og installationer på ydersiden af bla. ISS. Derfor har de udskrevet en konkurrence om at lave det bedste design som alle kan deltage i. Vinderen bliver freelance ansat af NASA til at forestå designet, så det er mere end bare en tegnekonkurrence; Man skal være ingeniør eller lignende og kunne forestå design-arbejdet.

SE MERE hos freelancer