ISS


Astronauterne ombord på ISS har taget den første 4K Ultra High definition video af Jorden, set fra rummet. UHD eller 4K video er i 2160x4000 pixels, så hvert billede er 8½ megapixel!
Det oppustelige beboelsesmodul BEAM på ISS
Det oppustelige beboelsesmodul BEAM på ISS
NASA har indgået en aftale med Bigelow Spaceindustries om at opsende et oppusteligt beboelsesmodul til ISS, med SpaceX's 8ende opsendelse. Bigelow Expandable Activity Module (BEAM) kaldes den. BEAM vejer kun 3 tons, men den stof-vægge skal oppustes til et 14kvadratmeter opholdsrum. Teknikken skal bruges på længere missioner og baser som fx. en fremtidig Mars-mission

SE BEAM siden, Video og tegninger af BEAM

ESA har frigivet et 360° panorama-tur på ISS, begyndende med Harmony-modulet. Umiddelbart ligner det bare et lidt uinteressant fiskeøjebillede af ISS's indre, men med VR-briller, kan man selv tage en tur rundt på den internationale rumstation. ESA vil frigive en lignende VR-model af et nyt modul hver uge, skriver de.

SE MERE 'INternational Space Station panoramic tour hos ESA

Besætningen på ISS blve i weekenden forøget fra 3 til 6, da ekspedition 48 ankom til rumstationen i en Soyuz TMA-20M rumkapsel. Med sig var bla, den amerikanske astronaut Jeff Williams, som er den første bedstefar i rummet.
Kvindedag på ISS i 2010
Kvindedag på ISS i 2010
I anledning af kvindedagen i dag, bringer NASA dette billede fra kvindedagen i 2010, hvor der var ikke mindre end 4 kvindelige astronauter blandt besætningen på den internationale rumstation ISS!

Det Europæiske ESA har i dag et astronaut-korps på 14 astronauter, hvoraf der kun er én kvinde - Samantha Cristoforetti!
Lidt pinligt ESA!

Se 'Celebrating International Women's Day' fra NASA