ISS

NASAs Orion bemandede Orion modul med ESAs servicemodul
NASAs Orion bemandede Orion modul med ESAs servicemodul

NASAs Orion modul som skal fragte astronauter til Månen og måske Mars, skal opsendes på sin første bemandede mission i 2021. Servicemodulet leverer strøm og kommunikation og er den bagersted el af fartøjet på billedet. Det bliver første gang siden den sidste Apollo mission i 1972, at mennesker har rejst længere ud end til lave kredsløb.

ESA to supply service module for first crewed Orion mission fra ESA

Broadcast live streaming video on Ustream
NASA har lavet en ny forbedret streaming funktion af "Jorden live fra ISS" kaldet High Definition Earth-Viewing System (HDEV).
Se Gateveay to Astronaut Photography of Earth
Bigelows oppustelig habitat på ISS
Bigelows oppustelig habitat på ISS
Efter adskillige tætheds-prøver, skal astronauterne på ISS, idag puste det 16 kubikmeter store habitat op, der for nylig blev monteret på ISS. det oppustelige habitat skal tjene som opholdsrum for astronauterne og er en test Bigelow Aerospace gennemfører med/for NASA. Bigelows vision for fremtidige lignende oppustelige moduler, er at bruge dem til rumturist hoteller.

Kilde: NASAs ISS-blog
Mikrometeoritkrater i Copulaens glas på ISS
Mikrometeoritkrater i Copulaens glas på ISS
ESA astronauten Tim Peake opdagede forleden et mikrometeorit-krater i Copula udsigtskuplens glas. Han tog dette billede af det ca. 7mm store "stenslag"

Han siger "Jeg bliver ofte spurgt om ISS bliver ramt af rumskrot. Og ja det gør den, som man ser her. Jeg er glad for at det er firdobbelt panserglas."

SE ESA ISS update og DR. Se også NASA's ISS blog
Den danske astronaut Andreas Mogensen
Den danske astronaut Andreas Mogensen
Siden rumfærgerne blev pensioneret har NASA ikke haft mulighed for at sende astronauter i rummet. Det skal kontrakter med de private Boeing og SpaceX rette op på, mens NASA er ved at uddanne testastromnauter til de første private opsendelser.

Nu sender ESA en repræsentant til NASA for at følge forberedelserne for de Europæiske astronauter, som også engang skal op med en af dem. Og det bliver ifølge DR den danske astronaut Andreas Mogensen, som dermed skal 3 år til NASA som observatør!