ISS

Muse-sæd holder 9 måneder i rummet Kan mennesker og dyr reproducere sig i rummet?
Det kan de i alt fald efter 9 måneder. For et nyt forsøg på ISS, hvor frysetørret muse-sæd har tilbragt 9 måneder på ISS, har resulteret i nogle DNA skader på sæden, men de har alligevel produceret sunde muse-børn uden mén. Så det er muligt at opfostre husdyr - og måske endda mennesker - i rummet
Kilde: Healthy offspring from freeze-dried mouse spermatozoa held on the ISS for 9 months fra PNAS
Rumvandring Lørdag morgen fejlede en datarelæboks på ISS's hovedstruktur S0. dermed blev den primære computer der styrer solpaneler, ilt mv sat ud af spillet, så man nu kører på reservecomputere. Derfor skal en astronaut hurtigst muligt ud på en rumvandring for at erstatte boksen ifølge NASA Spacestation
Derudover skal SpaceX opsende et dragon forsyningsskib med forsyninhger til ISS 1 juni.
ISS ekspedition 50 lander på Jorden
ISS's besætning 'Ekspedition 50' er landet på Jorden, efter at være blevet afløst efter 173 dage eller ca ½år på ISS. Det er amerikaneren Shane Kimbrough og de to russere Sergey Ryzhikov og Andrey Borisenko fra RKA.
SE ISS blog hos NASA
SpaceX dragon modul SpaceX afsluttede igår deres 10ende forsyningsmission til ISS, da deres dragon modul landede i havet 300km fra USA kyst. Med sig ned havde den forsøg med fra ISS, som skal analyseres på Jorden.

Se Dragon Splashes Down in Pacific Ocean på NASA bloggen

ESA sender denne julehilsen fra den internationale rumstation ISS, hvor den europæiske astronaut Thomas Pesquet fortæller om deres jul.Maden er kun dåsemad, men udsigten fra 400km er sikkert enestående.
Se Thomas Pesquet's space Christmas message