ISS

SAGE og Hexagon instrumenterne på ISS Sidste år installerede ESA 2 instrumenter på ISS for at overvåge Jordens atmosfæres ozon, aerosol og Nitrogen Trioxid niveauer. NASA har samtidigt installeret instrumenter som monitorerer Solen og Månen, når de står op og ned, så de gennemskinner atmosfæren.
ESAs Hexapod og SAGE skla dermed supplere dataene fra ESAs Sentinel satellit, skriver ESA
ESAs første tyske kvindelige astronaut fra ESO
ESA har udvalgt deres første kvindelige astronaut fra Tyskland - Den 38årige astronom Suzanna Randall, som iøvrigt også er astronom hos ESO

ISS, Hubble og flere tusinde aktive satellitter kredser ti-tusinder større stykker rumskrot også om Jorden. ISS's ydre er pansret nok til at modstå stykker op til 1½cm siger NASA men de (estimerede) ca. 100 millioner mindre stykker slide også på stations ydre. Derfor vil man nu opsætte et instrument på ISS ydre kaldet Space Debris Sensor (SDS). SDS blev opsendt med den seneste besætning og vil blive installeret i Februar.

Hvis Du en dag skulle komme ud i rummet, vil Du helt sikkert kunne bruge lang tid på at nyde Jordens bedste udsigt. Det har astronauterne ikke helt tid til, men de sætter ofte kameraer til at tage serier af billeder og sætte dem sammen til en film af Jorden der under ISS. ESA har under den seneste Vita mission på ISS, gjort en dyd ud af bringe en hel serie af timelapses, som denne, der starter over Afrika, hen over Middelhavet/Italien og op til Rusland.
Og der er mange flere på VITAs Youtube kanal
Russiske astronauter har søsat - eller "rumsat" - 5 nanosatellitter fra ISS, som skal kredse sammen med ISS i 6 måneder. De er alle helt eller delvist lavet af 3D printede dele, for at se hvordan materialerne holder i rummet, skriver AP ifølge New York Times