ISS

NASAs kommende SLS raket på affyringfsrampen

NASA annoncerede igår planerne for rumfærgernes afløser: SLS-raketten.  Den får en løfte evne på 70tons til et lavt kredsløb, og er i vid udstrækning bygget på komponenter fra rumfærgerne.

De russiske opsendelser som ISS er afhængig af har været indstillet af sikkerhedsgrunde, siden et uheld 24 august, hvor RKA mistede en satellit. Men nu har RKA offentliggjort at de vil genoptage opsendelserne. Dermed kan der igen opsendes forsyninger og astronauter til ISS

Kilde: AFP - Se fx. Space-travel

Orion rumkapsel og ISS

NASA påbegyndte forleden montagen af deres første Orion modul. Efter pensioneringen af rumfærgerne har NASA faktisk ikke noget transportmiddel til at fragte astronauter op i rummet, men Orion-programmet er tænkt som afløser for rumfærgerne.

EISS 2011t russisk rumskib med forsyninger til besætningen på den 6 mand store besætning på ISS er styrtet i havet efter opsendelsen. Det får det Russiske RKA til at indstille opsendelserne indtil fejlen er fundet. Besætningen på ISS har dog rigeligt med forsyninger til at klare sig siger NASA.

Kilde: NASA

SpaceX Falcon9 raketSpaceX har fået tilladelse af NASA til at opsende en Falcon9 raket til ISS. Den første opsendelse i november bliver en demo-opsendelse, mens den næste skal levere forsyninger til ISS.