ISS

Kinesisk Sammenkobling

Det kinesiske Shenzhou VIII rumfartøj blev onsdag aften koblet sammen med Tiangong-1, som dermed nu er en reel rumstation. Den blev styret fra Jorden indtil denvar 50km fra Tiangong, hvorefter automatpiloten klarede resten. De kredser nu begge 340km over Jorden

Kilde: AFP

Kinas opsendlese af Shenzhou VIII modulet til deres begyndende rumstation igår, gik godt. Den separerede som planlagt fra "Lange-march" raketten i en højde af 200km, og er nu på vej mod det 8tons tunge Tiangong-1 de opsendte for 2 måneder siden.

Kilde: AFP

Kina meddeler at de i dag vil opsende et ubemandet Shenzou modul til det 8,5ton store Tiangong 1 (Det himmelske Palads) modul der blev opsendt forrige måned. Hvis opsendelsen og dokningen mellem de to går godt, vi de opsende yderligere 2 moduler næste år, hvoraf det ene vil være bemandet.

Kilde: AFP

Kiniesisk TV og et-TV har bragt en animation af opsendelsen af Tiangong1 som er første led i konstruktionen af Kina's rumstation "det himmelse palads". Men til tonerne af den amerikanske national-sang!? Observatører tror mere det er en fejl end en tilnærmelse

Kilde: AFP og CCTV

Et DSLR kamera med fiskeøjelinse som er blevet bragt ud på ydersiden af ISS har taget dette billede af en Sol-opgang med Jorden og store dele af ISS som forgrund.