ISS

ESA's automatiske transport-kapsel (kaldet ATV) Edoardo Amaldi er blevet tømt og har lagt fra den internationale rumstation ISS. Nu vil den blive bragt til et kontrolleret styrt i atmosfære, som vil få den til at brænde op over det sydlige Stillehav.

Kilde: ESA

Under det internationale flyshow i Berlin, sagde den tyske astronaut Thomas Reiter at ESA meget gerne vil deltage i det kinesiske rumprogram, og at flere af ESA astronauter er begyndt at lære kinesisk. Det er især efter rumfærgernes pensionering at de synes man fx. burde invitere Kina med på ISS

Kilde:  centurychina/Reuter

NASA har iflg. SPaceX tegnet en kontrakt på 440mill. USD (2,7mia. kr), for at sende astronauter til ISS. NASA har efter rumfærgernes pensionering ikke selv nogen mulighed for at opsende astronauter. SpaceX har allerede sendt forsyninger til ISS, og er ved at udvikle deres Dragon modul (bill.) til at medtage op til 7 passagerer

Kilde: Pressemeddelelse fra SpaceX

Det bemandede kinesiske Shenzhou-9 rumfartøj koblede søndag sammen med det ventende Tiangong-1 modul, som har været i kredsløb siden sidste år. Det er Kinas første manuelle sammenkobling i rummet og det første skridt på vej mod en Kinesisk rumstation.

Kilde: physorg

Den kinesiske satellitten med dens 3 mand store besætning der blev opsendt i weekenden koblede sig igår sammen med et andet efterladt rummodul. Besætningen kan nu frit bevæge sig mellem de 2 moduler, så Kina dermed har taget deres første skridt mod deres egene rumstation.

Kilder: AFP/pressen og physorg