ISS

ISS-RapidScat Den næste forsyningsopsendelse til ISS, som opsendes med en Falcon X, vil medbringe NASA's ISS-RapidScat, som skal måle vindhastigheder på Jorden, for at sikre tidligere advarsler om storme og orkaner.

Kilde: NASA/JPL http://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?release=2014-309"
3D printer på ISSI et nyt eksperiment kaldet 3-D Printing In Zero-G, tester NASA en lille 3D printer der er lavet specielt til at fungere i vægtløs tilstand.
Selvom det måske ikke lyder af noget særligt, kan det betyde store forandringer på ISS, når man ikke længere behøver vente på forsyningsskibe med reservedele for at lave reparationer.
I princippet kan man på den måde måske også udbygge rumstationer i fremtiden ...
Kilde: NASA
ESA's ATV5, brænder op i atmosfæren
Inden ESA's ATV-5 forsyningsskib blev opsendt til ISS, blev der installeret en "black box" i rumskibet. Nu hvor ATV-5 er tømt, skal den efter planen sættes ud af banen, for at brænde op i atmosfæren på vej ned. Meningen er så at den sorte boks skal sende film og data fra kaplsens inderside ned til Jorden via Iridium relæ-satellitter, for at se hvor de svage punkter i ATV'erne er.
Kilde: ESA
ESA's nye rumfærge
ESA'skommende "Rumfly" IXV, vil blive opsendt i en fuldskala test til november. IXV opsendes på en raket, men kan svæveflyve tilbage til Jorden ligesom rumfærgerne. IXV laves sammen med flere andre rumorganisationer, men dét at den - også i testen i nov. - opsendes på ESA's Vega raket, understreger at det er en Europæisk "rumfærge" der er på vej.
Kilde: ESA Activities

Cygnus mdoulet dokket til ISSForsynings-rumskibet Cygnus er dokket til ISS, med godt 1½ ton forsyninger, hvor mandskabet er begyndt at læsse det. Cygnus er opsendt af det private selskab Orbital Sciences for NASA

LÆS MERE hos NASA