ISS

ISS passerer foran Månen
ESA har publiceret dette fantastiske billede af ISS, der passerer foran Månen, set fra Jorden.
Se 'Station Moon transit'
Russisk forsyningsskib Efter at de 2 sidste opsendelser med forsyninger til ISS slog fejl, har Russiske RKA været hurtige til at opsende nye forsyninger, som allerede er ankommet til ISS!.
NASA's satsen på private underentreprenører til opsendelser, har lidt alvorligt tillidsknæk de seneste fejlslagne opsendelser; Derfor har man nedsat et review board for at se om man kan gøre noget af det bedre.

SE 'Russian Cargo Craft Arrives at Space Station'<7a> hos NASA
ISS anno 2015 Space X's tab af et forsyningsskib til den internationale rumstation ISS, er det tredje forsyningsskib til ISS der er gået tabt på kun 8 måneder!
- Okt.: Orbital mistede et forsyningsskib til ISS
- Apr.: RKA mistede et forsyningsskib til ISS
- Jun: Space X mister forsyningskib til ISS
NASA skriver at rumstationen stadig har rigeligt med forsyninger - til 4 måneder med den nuværende besætning.

Dermed risikerer den danske astronaut Andreas Mogensen der skal til ISS i Okt, selv at skulle have madpakke med!
ESA astronauten Samantha Cristoforetti på ISSDen Italienske astronaut Samantha Cristoforetti som idag vender tilbage fra ISS efter et 200 dage langt ophold på rumstationen, kommer hjem med hele 2 rekorder:
De 200 dage er nemlig den længste mission nogen kvinde har været på i rummet, men er også den længste mission nogen Europæer har været på!

Se 'ESA Astronaut Samantha Cristoforetti returning home'
ESA's Leonardo Da Vinci laboratorium på ISS Astronauterne på ISS flyttede i weekenden det 10ton tunge Leonardo Da Vinci modul til en anden plads på ISS. Formålet er give plads til en ekstra docking-port på ISS, som skal installeres senere på året.
Leonardo Da Vinci blev bygget af Italien til transport til og fra ISS,men blev efter en ekstra afskærmning permanent placeret på ISS, hvor den bruges til lager og ekstraplads.

Se 'Space Station Remodelling' hos ESA