NASAs massive budgetoverskridelse på Constellation programmet kombineret med Præsident Obamas ønske om at skære ned bekymrer ifølge den amerikanske presse NASA meget.

Constellation raket programmet der skal afløse rumfærgen skulle have kostet 11 mia. USD, men indtil videre har NASA brugt 12mia på det, uden at levere en eneste raket. Ifølge interviews i den amerikanske presse, frygter NASA at det vil koste yderligere 8mia at gøre det færdigt.

I en tid hvor USA's økonomi hænger i en tynd tråd og fokus er på krigsførelse, økonomi og sociale ydelser, tegner det ikke godt for NASA.

Det bliver så ikke lettere af, at den nye demokratiske regering som ønsker at spare derfor ændrede strategi for NASAs udviklingsprogram. Kongressen bad derfor i en usædvanlig detaljeret indgriben, NASA bruge det man havde udviket til Constellation programmet og kombinere det med kendte rumfærge teknologier. NASA's svar i et brev til kongressen var derfor at de ikke vil kunne lave den billigere på den måde, og at det formodentligt vil koste 20mia.

NASA-talsmænds udtalelser til pressen lyder dermed også særdeles bitre, når de frygter at NASA vil ende som en flok velmenende forskere som fluer i en osteklokke.

Kilde: Orlando Sentinel