Kom og mød Danmarks første astronaut, byg din egen rumstation i LEGO, mød en rumforsker, kig på stjerner og vær med til sjove rumeksperimenter, når vi holder vinterferie på Brorfelde Observatorium i hele uge 7.

Hvordan børster man tænder i rummet? Eller går på toilettet? Og hvordan er det egentlig at sove, mens man er vægtløs? De spørgsmål og mange flere, vil Andreas Mogensen, Danmarks første astronaut, svare på, når han kommer ud på Brorfelde Observatorium den 7. februar kl. 12-14.

Andreas MogensenAndreas (Foto: Credit ESA) fortæller om livet som astronaut, og om den mission, han skal afsted på til efteråret som den første dansker nogensinde. Under sin flyvetur skal Andreas være næstkommanderende og bl.a. teste en særlig dragt, som måske kan afhjælpe nogle af de skader, mange astronauter får på deres krop, når de rejser i rummet.

Udover at fortælle om sit spændende astronautliv, vil Andreas skyde LEGO-værkstedet i gang, så besøgende kan bygge deres egne rumstationer i LEGO.
Der er begrænsede billetter til arrangementer, så det er nødvendigt at booke billet på brorfelde.dk eller på observatoriets facebookside.

Rejs med ud i rummet hele vinterferien
I hele uge 7 vil Brorfelde Observatorium sætte fokus på Rumrejsen 2015 og hver dag vil der være aktiviteter, som udfordrer eller fascinerer. I hverdagene er der mulighed for at lægge nakken tilbage i vores fredede nattemørke og opleve stjernehimlen sammen med en erfaren stjerne-vejviser. Derudover får vi besøg af flere forskellige rumforskere, som fortæller om den nyeste viden indenfor rumfart.
Brorfelde
I værkstedet er der plads til, at børn og andre rum-entusiaster kan få fingrene i forskellige rum-eksperimenter. Lær fx at styre en robotarm, fold space-shuttle papirfly, gå på opdagelse i den spændende rum-udstilling, mød robotten EZ, byg LEGO rumstationer og lav dit eget astro-kostume, som du kan medbringe, når vi holder fastelavn søndag den 15. februar fra kl. 11-16.
Lørdag og søndag i begge ender af uge 7 er der åbent fra 11-16. Alle hverdage fra 12-19.

Astronautliv for de voksne
Samme aften, som Andreas Mogensen besøger Brorfelde, den 7. februar fra kl. 19.00-21.30, kan det lidt mere voksne publikum glæde sig til en aften med foredrag, musik og rumsnacks på Elværket i Holbæk. Andreas Mogensen fortæller her om sin uddannelse på Det Europæiske Astronautcenter, om sine forberedelser til missionen og de opgaver, han skal udføre, samt ikke mindst om hverdagen på rumstationen og den risiko, der er forbundet med jobbet.

Brorfelde Observatorium har sammen med Musikhus Elværket sammensat et spændende program, hvor Andreas Mogensens bliver interviewet af Søren Skov ledsaget af filmklip. Der vil i løbet af aftenen også være rum-snacks og lidt godt til ganen til publikum, boder med information og musikalsk underholdning med bl.a. Holbæk Big Band, som vil underholde med toner fra rummet.

Billetter
Entré på Brorfelde Observatorium koster 40kr, og kan bestilles på www.brorfelde.dk eller via Facebook.
Entré til aftenarrangementet på Elværket i Holbæk koster 100kr. og bestilles på www.musikhuselvaerket.dk
Program for aktiviteterne på Brorfelde Observatorium:
Lørdag 7. februar: 11.00–16.00
MØD DANMARKS FØRSTE ASTRONAUT, ANDREAS MOGENSEN
Andreas fortæller fra kl. 12. Så vær klar i Værkstedsbygningen i god tid.

Søndag 8. februar: 11.00–16.00

Mandag: 12.00–19.00 (kl. 18.00-19.00 er der stjernetime)
Tirsdag: 12.00-19.00 (kl. 18.00-19.00 er der stjernetime)
Onsdag: 12.00-19.00 (kl. 18.00-19.00 er der stjernetime)
Torsdag: 12.00-19.00 (kl. 18.00-19.00 er der stjernetime)
Fredag: 12.00-19.00 (kl. 18.00-19.00 er der stjernetime)
Lørdag: 14. februar kl. 11.00 – 16.00
Søndag: 15. februar kl. 11.00 – 16.00: Fastelavn på Brorfelde

Mere om Andreas’ mission:
• Missionen hedder IRISS og er en kombination af Iris og den internationale rumstation ISS.
• Opsendelsen er planlagt til 1. september 2015.
• Andreas Mogensen skal være næstkommanderende på turen og Sergei Volkov bliver rumfartøjets kaptajn ved opsendelsen.
• Sangerinden Sarah Brightman kommer med som rumturist.

Links:
Mere om Rumrejsen
Andreas Mogensen på Twitter
Beskrivelse af arrangementet på Brorfelde.dk